keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Taikahuilujen huhtikuu

 


Pajunkissan hento pää,
iloisena pilkistää.
Kevätsade ropsahdellen,
kutittelee nenää nallen.
Vesi puroon huuhtoutuu,
on siis metsän huhtikuu.



Eskariin intoilu näkyy hyvin jo arjen touhuissa. Viskarit ovat harjoitelleet numeroita ja laskeneet laskuja itsenäisesti.


Maalattiin vesiväreillä ja lapset saivat vapaasti maalata mitä halusivat. Tärkeää oli kuunnella ohjeet värien käytöstä (ei liikaa vettä). Upeita teoksia voi ihailla ryhmätilan seinältä.


Näytimme lapsille pienryhmittäin "satakieli" diasadun. Diasatu on mielenkiintoisempi ja erikoisempi kuin kirja ja se innostaa lapsia kuuntelemaan paremmin ja keskittyneemmin. Melkein kuin elokuvissa olisi! :)


Kevään viimeisen satutunnin aiheena oli kevät. Ryhmä kuunteli ja osallistui hyvin toimintaan.



Viidesluokkalaiset kävivät lukemassa meille kirjoja. Ryhmä kuunteli keskittyneesti, kun vierailijat lukivat kirjojaan. Lukeminen on tärkeää kielen ja mielikuvituksen kehitykselle.


Kävimme retkellä possupuistossa. Eväänä oli mehua ja keksiä. Lapset odottivat eväiden jakamista hienosti. Retkellä on hyvä harjoitella liikennekäyttäytymistä, ryhmänä liikkumista ja toimimista.




Katsottiin "Keksijäkylän Lotta"-elokuva. Elokuvan katsominen on mukavaa yhdessä tekemistä huonolla säällä.



VAPPUDISCO!!!
Lapset saivat pukeutua teeman mukaisesti. Tarjoiltavana oli munkkia ja simaa. Discossa soi lasten toivebiisejä, jotka tanssittivat ja laulattivat lapsia. Samaan aikaan discossa olivat myös pillipiipareiden ja laulupuun ryhmät.


Toukokuun lopulla palaillaan taas asiaan!
Ihanaa kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taikahuilujen maaliskuu

  Maaliskuun tienoissa kevään jo haistaa, nietokset sulavat, aurinko paistaa. Pääsiäispyhinä mämmi on herkkua, virpojat muistavat kummia, se...