tiistai 6. helmikuuta 2024

Taikahuilujen tammikuu

 


Tammikuun tuiskuissa tarvitaan auraa,
tuiskuille lumiukko vain nauraa.
Pakkanen punaa posket ja nenän,
auton akku voi tehdä tenän.


Uuden vuoden kunniaksi maalasimme töpöttelemällä pillillä, jonka pää oli hapsutettu. Maalauksista tuli upeita väriloistossaan ja pääsipä töihin mukaan myös hippusellinen glitteriäkin :)
Hienomotorisesti helppo työtapa, mutta lapset pääsivätkin eri tavalla kokeilemaan värien yhdistelyä ja koko paperin käyttöä!


Kovimpien pakkasten aikaan emme tammikuussa päässeet muutamina päivän pihalle. Silloin on hyvä kehitellä jotain pientä ekstraa touhua ja meidän Heidihän se halusikin testata ja samalla näyttää lapsille mitä tapahtuu, kun kovalla pakkasella heittää kuumaa vettä ilmaan! Lähes kaikkien ryhmien lapset tulivat seuraamaan veden höyrystymistä. Kokeilimme myös vedellä, jonka seassa oli hieman väriä, näkyisikö se höyryssä. Höyry oli kuitenkin valkoista, vaikka vesi olikin sinistä/punaista. Värillisestä vedestä lapsille jäikin ulos hauskoja värillisiä "timantteja", kun vesi jäätyi.


Perinteinen pakkaspäivän, kuin myös välipäivien, touhu on käydä katsomassa ohjelmia tai elokuvia auditoriossa koko päiväkodin voimin ja niin tehtiin nytkin! Mukavaa ja rentoa yhdessä oloa sekä hyvää vaihtelua normaaleihin puuhiin.

Välipäivistä selvittyämme oli aika palata normaaliin arkeen! Pienryhmissä pystyy järjestämään helposti jumppatuokioita myös omassa leparissa. Tällä tuokiolla lapset pääsivät vuorotellen heittämään noppaa, laskemaan nopan osoittaman luvun ja tekemään sen mukaan erilaisia liikkeitä kuten x-hyppyjä. 


Tammikuun aikana lapset ovat päässeet askartelemaan lumiukkoja! Askartelu on hyvää saksien käytön harjoittelua, mutta myös kehon hahmotusta, vaikka tehtävänä hahmona onkin lumiukko. 


VEO-Päivi kävi ryhmässämme parina aamuna pitämässä laulu- ja musiikkituokiota. Lapset pääsivät liikkumaan ja laulamaan. Ihanaa seurata lasten riemua, kun he yhdessä laulavat ja leikkivät tuttujen laulujen mukana :) 


Välillä voi suorittaa päivän salitreenin myös töissä. 
Kaksitoista lasta kuudessa pulkassa antaa jo ihan hyvän vastuksen.


Viskareiden kanssa tehtiin viskaritehtäville omat vihkot! Vihkoihin kerätään kevätkaudelta kaikki viskaritehtävät ja kesälomille jäädessä viskarit saavat vihkonsa kotiin. 


Hamahelmet innostivat jälleen koko ryhmää! Lähes kaikki kävivät tekemässä töitä ja silitysrautaa sai pitää kuumana pitkin päivää! Hyvää sorminäppäryyden harjoittelua kuin sisukkuuden ja keskittymisenkin.


Pääsimme luistelemaan aivan upeissa keleissä! Ryhmässämme on monia todella taitavia ja rohkeita luistelijoita. Kavereiden seurassa ei myöskään ole tarvinnut houkutella kokeilemaan ja vaan lapset ovat innokkaasti opetelleet ja yrittäneet yhdessä. 


Tatuoinnit toimivat myös värityskuvina lapsille! Lapsista on hauskaa päästä piirtämään ja värittämään aikuisille jotain, kun he ovat saaneet omat kuvansa.


Viskarivihkojen ensimmäisten tehtävien tekoa! Pienryhmissä harjoitellaan ensin ja myöhemmin voidaan kokeilla isommissakin ryhmissä jo tehtävien tekoa ja niihin keskittymistä.


Roolileikkipäivinä leikittiin kampaamoa ja lääkäriä! Yhdellä potilaalla voi olla hyvin monta vaivaa, joita jokaista hoitaa eri lääkäri. Kampaamossa lapset ovat päässeet laittamaan monia erilaisia hiuksia! Ja kampaajia on voinut myös olla yhden pään kimpussa useampia, jolloin tarvitaan hyvää yhteistyökykyä.


Kerkesimme käymään myös jo hiihtämässä pienryhmissä! Lapsille luistelua tutumpi laji ja he ovat nauttineet hiihtämisestä. Nyt alkuun hiihdimme vielä vain pesäpallokentällä, mutta myöhemmin voisimme käydä pidemmän lenkin muualla taitotasosta ja jaksamisesta riippuen.



Helmikuussa jatketaan hiihtoja sekä luistelua ja juhlitaan ystävänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taikahuilujen maaliskuu

  Maaliskuun tienoissa kevään jo haistaa, nietokset sulavat, aurinko paistaa. Pääsiäispyhinä mämmi on herkkua, virpojat muistavat kummia, se...