tiistai 5. maaliskuuta 2024

Taikahuilujen helmikuu

 


Helmikuun hangilla lasketaan mäkeä,

kelkka on pullollaan iloista väkeä.

Mäestä kotiin on mukava tulla,

pöydällä odottaa laskiaispulla.



Helmikuussa jatkettiin hiihdon ja luistelun parissa. Eräällä hiihto kerralla lapset olivatkin erityisen onnekkaita ja sattuivat laduille heti latukoneen perään ja näkivät sen työntouhussa!


Lapset pääsivät pitkästä aikaa katselemaan diasatuja!
Hienosti jaksavat kuunnella satuja ja näkyvät kunnolla kuvat :)


Ystävänpäivän kunniaksi lapset värittivät ja askartelivat värityskuvista kortteja! 
Ryhmässämme on todella innokkaita värittäjiä ja askartelijoita, joten aina kun vain keksitään jotain tekemistä niin ympärillä parveilee monta jo malttamattomana odottaen vuoroaan päästä tekemään!


Ystävänpäivändisco järjestettiin pikkusalissa!
Disco oli kahdessa osassa ja ensin juhlimassa kävivät pienten ryhmät. Toisessa osassa olivat isojen ryhmät eli meidän lisäksi Pillipiiparit ja Laulupuu.


Askartelujen lisäksi lautapelit kiinnostavat nyt monia lapsia! Erityisesti Inkan aarretta ollaan pelattu paljon. Pelien parissa onkin hyvä harjoitella oman vuoron odottamista, laskemista sekä voittamisen ja häviämisen taitoja.


Ulkona on nyt ollut myös erittäin hyviä kelejä! Pihalla on hyvä omatoimisesti purkaa ylimääräistä energiaa ja harjoitella esimerkiksi karkeamotorisia taitoja. Aikuiset saavatkin joka päivä, monta kertaa todistaa hienoja temppuja niin keinuissa, kuin kiipeilytelineessäkin :D


Talvi aiheista maalailua sormin :) Pienten puolella useammin käytetty tekniikka, mutta suosittu edelleen isompien lasten keskuudessa. Erilaista maalaamista, kun tuntoaistia pääsee hyödyntämään.


Kynätehtäviä viskareiden kanssa.
Järjestimme Pillipiipareiden kanssa vaihtopäivät ja käytiin heidän tiloissaan tekemässä tehtävät ja leikkimässä. He olivat meidän tiloissa vierailulla.


Pillipiipareiden ryhmässä leikkimässä.
Erilaisia leluja eri tavalla esille laitettuna houkuttelevat lapsia eritavalla leikkimään.
Meillä omassa ryhmässä ei nyt pitkään aikaan esimerkiksi ole ollut eläimiä, niin moni kävi niillä leikkimässä. Tästä myös meille ideaa seuraaviin leluvaihdoksiin!


PlusPlus -palikat ovat olleet nyt myös lähes kaikkien suosiossa! Palikoista voi rakentaa hyvin monipuolisesti eläimiä, kulkuneuvoja ja ihmisiä. Pääsivätpä ryhmän aikuisetkin rakentelemaan, kun toiveeksi tuli raketti! Ei ollut helpoimmasta päästä ohjeineen kyseinen rakennusprojekti, mutta nyt on raketit leikkeihin!


Vaihtelun vuoksi koulun pihalla leikkimässä!


Muovailuvaha tuotoksia!


Wanhat 2024
Wanhat kävivät esittelemässä ruokalassa päiväkotilaisille mekkojaan ja pukujaan.


Helmikuun aikana taiteilimme ensin omaan ryhmätilan oveen metsän eläimineen. Jokainen sai valita eläimen muutamasta vaihtoehdosta, mieleisen värin ja myös paikan minne eläimen halusi sijoittaa. Eläimet töpötettiin sapluunoilla oveen!
Tästähän innostuneena päätimme järjestää koko päiväkodin väelle vastaavan.
Yhdessä on helmikuun ajan nyt töpötetty eläimiä VEO- ja kotileikkihuoneen ikkunoihin. Jokaisella ryhmällä on oma eläin, jonka jokainen lapsi on päässyt ikkunaan tekemään. Meidän eläin on ilves, josta äänestettiin presidentinvaalien hengessä demokraattisesti.


Hiihtoloman kunniaksi kävimme myös maalailemassa ulkona!

Maaliskuun lopussa palaillaan jälleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taikahuilujen maaliskuu

  Maaliskuun tienoissa kevään jo haistaa, nietokset sulavat, aurinko paistaa. Pääsiäispyhinä mämmi on herkkua, virpojat muistavat kummia, se...